Pràctica de Símbols



El primer exercici que hem de fer és buscar tres símbols de la Edat Mitjana o anteriors que ens cridin l'atenció per algun motiu, i explicar que signifiquen i perquè els hem escollit.






1.Om 




És una síl·laba en poderosa i fonamental que prové de l'hinduisme i que s'ha popularitzat avui en dia a tot Occident com el símbol de la ment en calma a la qual s'arriba a través de la Meditació.
És el so primordial de l'univers, en l'hinduisme significa la unió amb el suprem, la combinació del físic amb l'espiritual.

                                                He elegit aquest símbol perquè m'ha cridat l'atenció ja que a                                                   primera vista sembla una lletra de l'abecedari àrab.



                     2.La mà de fàtima



Símbol amb forma de mà, considerat des de l'antiguitat com un potentíssim talismà en el món àrab i que s'utilitza per a protegir-se de la desgràcia en general i del mal d'ull en particular, la maldat, la gelosia i els pensaments.

Objecte típicament provinent de la cultura àrab i acceptat en gairebé totes les cultures. Se li atribueixen multitud de poders, entre ells, que prevé el mal d'ull, protegeix de la ira i sobretot és un objecte de protecció.

He elegit aquest símbol perquè ja el coneixia però mai m'havia parat a pensar que significava.



               3.Espiral Celta



L'espiral és un dels símbols més universals. Per als celtes, l'espiral no té ni un principi ni fi. És un continu canvi evolutiu que representa la vida eterna. És un dels símbols més coneguts i importants per aquesta cultura.

El símbol de l'espiral pot representar per als celtes el camí que condueix a la consciència exterior. També representa els moviments entre el món interior.

He elegit aquest símbol perquè m'havia cridat l'atenció que                                                     els seus orígens siguin celtes.







Fonts d'informació


Om:

Foto: https://image.freepik.com/free-icon/pranava-om-ios-7-interface-symbol_318-35432.jpg
Informacióhttps://eltemplodelameditacion.com/2013/10/13/el-significado-de-la-silaba-sagrada-om-2/

Mà de Fàtima:

Foto: https://objects-us-west-1.dream.io/cdnsuper/wp-content/uploads/2017/01/manodefatima.jpg
Informació: https://www.descubremarruecos.com/blog/la-leyenda-de-la-mano-de-fatima/

Espiral celta:

Foto: http://www.chamaeleon.es/tienda/Dibujos/EspiralCelta_m.jpg
Informació: https://www.tatuantes.com/significado-de-las-espirales-celtas-en-un-tatuaje/#Significado_de_lanbspespiral_celtanbspy_su_simbologiacutea





Comentarios

Entradas populares de este blog

Comentari d'imatge

Lleis de Gestalt

ASSAIG FOTOGRÀFIC