Webquest sobre el món del còmic

Ara us presentaré informació sobre aquests personatges/publicacions/editorials/famosos del món del còmic.

  • Stan Lee
      -  És un escriptor, guionista, actor ocasional, editor i productor, debutà com a guionista              escribint un relat del Capitán América. Al 1945 funda la editorial  Marvel Comics i al              1961 arriba al seu major moment amb la creació de Los 4 fantásticos.                                    

  









  • Yellow Kid

És un còmic creat el 1895 per Richard Felton Outcault. Va ser el primer còmic americà i la primera tira còmica   publicada periòdicament a la premsa. Era un personatge de tira amb aspecte de nen, amb les dents desaliniades i un somriure important, inocent.
















  • Buck Rogers



Personatge de ciència ficció que va aparèixer per primera 
vegada en 1928.Conegut per convertir-se en la primera
 de les historietes de ciència ficció, després de la seva 

publicació com a tira de premsa. Aquesta historieta de 

ciència ficció, la primera de totes, va portar per nom
 Buck Rogers, utilitzat pel personatge d'aquí en endavant.




















  • Will Eisner
Va ser un influent dibuixant i guionista de còmics estatunidenc, creador del famós personatge The Spirit i primer autor de còmic a utilitzar el format novel·la gràfica. A la dècada de 1940 els superherois just començaven a despuntar i amb el seu heroi pulp més proper al gènere negre, Eisner va aconseguir fascinar milers de lectors.










Invisible people 1992






  • Marvel
És una de les dues editorials més importants de còmics nord-americans creada al 1939 inicialment amb el nom de Timely Comics. Entre els seus personatges emblemàtics del gènere superheroic es troben Spiderman, Capità Amèrica, Iron Man, Hulk, Thor.







  • Osamu Tezuka
Va ser un dibuixant de manga i animador japonès. 
Gràcies a la seva prolífica producció, a les seves 
tècniques pioneres i al format tankōbon, sovint es
 fa anomenar el "déu del manga"



  • Dick Tracy

Dick Tracy és una tira de còmica protagonitzada pel detectiu Dick Tracy. Va ser creat per Chester Gould que  va compensar un dibuix molt pobre, amb unes histories molt realistes. Aquest còmic va ser un exemple primerenc del procediment policial en el còmic de Sèrie negra.

  • Black Hole
És una sèrie limitada de còmics (12 números) escrita i il·lustrada per Charles Burns i publicada per primer cop per Kitchen Sink Press i després per Fantagraphics. L'historia relata les seqüeles d'una enfermetat de transmissió sexual que causa mutacions en adolescents. 



  • Alan Moore
És un escriptor de còmics anglès. Ha escrit nombroses sèries i, moltes de les seves obres, són considerades de les més importants de la història del còmic. Ha aportat una gran maduresa i sensibilitat en aquestes, gràcies a la seva literatura.








  • Blankets
És una novela gràfica de Craig Thompson publicada 
per Top Shelf,  explica la infància i adolescència del mateix autor i dibuixant Craig Thompson. La vida del protagonista gira entorn de la relació aamb el món del dibuix i amb el seu primer amor.


  • Katsuhiro Otomo

  •  És un japonés dibuixant de Manga, director de anime i guionista. Coneix principalment per ser el director d'Akira, tant del original com d'una de les pel·lícules més influyents del anime. Creà obres de ciencia ficció com Bola de Foc.
















  • Scott Pilgrim
És una sèrie de novel·les gràfiques realitzada pel dibuixant canadenc Bryan Lee O'Malley, que abasta sis volums. És una novel·la romàntica.
En el còmic, es narra la història de Scott Pilgrim, un jove que tracta de conquistar a una noia dita Ramona Flowers.



  • Warren Ellis 
És un guionista de còmics. Sempre s'ha mogut pel corrent principal del còmic de superherois i la creació de petites sèries limitades d'històries independents, amb el primer  que se li passa pel cap. La seva especialitat és la barreja de crítica sociocultural, tecnologia i ciència-ficció.



  • Roberto Alcázar

Sèrie espanyola d'historietes creada el 1940 pel guionista i editor Joan Baptista Port. L'èxit de la sèrie el va portar a constituir l'editorial més important del sector a la postguerra espanyola, al costat de l'Editorial Bruguera.


  • Joe Shuster
Va ser un dibuixant de còmic que, junt a l'escriptor Jerry Siegel, van crear el personatge Superman. Aquest el va utilitzar per primer cop en una sèrie de contes curts.



  
















  • Francisco Ibáñez
És un prolífic dibuixant de còmics català en castellà. És el creador de gran quantitat de sèries humorístiques, com Mortadel·lo i Filemó. A Espanya moltes de les seves sèries es perceben encara com una icona essencial de la vida de diverses generacions i molts altres dibuixants posteriors de còmicreconeixen la seva enorme influència.










Comentarios

Entradas populares de este blog

Comentari d'imatge

Lleis de Gestalt

ASSAIG FOTOGRÀFIC