Càrrecs del cinema

En aquesta entrada del bloc us explicaré la tasca de cada persona que surt als crèdits al final de cada pel·lícula.


  • Director: La principal funció d'un director de cinema és la presa de decisions de tota la pel·lícula, ja sigui fent-ho personalment o delegant en un encarregat. També aporta la seva pròpia experiència en cada i finalment una altre  de les seves funcions es millorar las façetas del seu equip.     
Steven Spielberg   








Quentin Tarantino




  • Director de fotografia: És la persona encarregada de la il·luminació i els enquadraments a realitzar, atorgant així l'estètica que es vol aconseguir en el nivell visual. El director i el director de fotografia han de comprendre totalment, només d'aquesta manera pot resultar un producte visualment bo.




Emmanuel Lubezki





                            
             Robert Richardson




  • Director d'art: És el responsable de l'aparença estètica general de la pel·lícula. Desenvolupa la seva proposta a partir del guió i de les indicacions del director, supervisa aspectes com a elecció de locaciones, decorats dels mateixos, utilitats d'escenaris, disseny de vestuari, maquillatge.


  • Productor: És l'encarregat dels aspectes organitzatius i tècnics de l'elaboració d'una pel·lícula, complementant així la labor creativa del director. Està a càrrec de la contractació del personal, del finançament dels treballs i del contacte amb els distribuïdors per a la difusió de l'obra, es denomina en general "productor executiu". 
                                                                         
Harvey Weinstein

   






                  James Cameron


  • Productor executiu: El productor executiu és la persona que s'encarrega de buscar finançament, és el responsable d'iniciar un procés de producció de la pel·lícula, assegurant els diners necessaris per començar el projecte.




Lena Dunha








               David Benioff


  • Assistent de producció: L'assistent de producció és considerada "la mà dreta" del coordinador de producció, aquell qui cumpleix les ordres dondades pel director i l'administrador de producció. Prepara també el pla de rodatge i contracta els actors i extres.



  • Assistent de direcció :És l'enllaç entre el director i l'equip. Assegura que tot marxi bé i que no hi ha endarreriments, tracta de resoldre els problemes sense obstaculitzar la concentració del director. Se situa a la zona del set, dirigeix acció de fons i controla l'equip. Elabora el Pla d'Filmació, i el full de anomenat diària,






  • Guionista :El treball del guionista és clar; realitzar el guió. Com a professional, ha de saber vendre les seves idees i estar-ne segur, complint així amb les dades d'entrega del guió. És el responsable d'entregar dins del termini establert el text que el director ha demanat. Ha d'estar sempre disposat a canviar el que se'l demani. Ha de saber acceptar bé les crítiques i ordres dels superiors.




  •       CONTINUISTA/ SCRIPT: El seu treball és de redactar informes sobre el guió, de proveir informacions essencials sobre cada escena com ara l'hora millor pel rodatge, o l'encaix en la història, acompanyat d'una sinopsi. Aquests informes són utilitzats pels diferents departaments per tal de determinar l'ordre de les preses més avantatjós i assegurar que cada departament és sincronitzat a nivell de la progressió interna de la pel·lícula.


  • Key Grip: És l'encarregat lumínic i d'electricitat. Així, s'ocupa de les instal·lacions elèctriques, el seu manteniment i les reparacions menors. Es considera l'ajudant de l'electricista i té una relació directa amb el personal d'iluminació i els responsables de màquines i tots els equips que consumeixin energia.




  • Stuntman// Especialista: És un especialista de cine, és aquell que realitza trucs perillosos, com a professió. S'encarreguen de substituir a l'actor en les escenes on l'actor no pot o no vol fer-les. Hi han diferents tipus d'especialistes: Aquells que realitzen les escenes perilloses, els que tenen habilitats complexes, els que s'assemblen físicament a actors...


  • MUNTATGISTA / EDITOR: És el responsable del muntatge o edició d'una pel·lícula.El seu treball consisteix a organitzar l'estructura interna dels elements visuals i sonors que faran d'una sèrie de plànols independents la unitat i sentit de la història.          
        Sota les pautes del director i amb el guió com a base, selecciona les preses que es              empalmar, allargant o escurçant la seva durada i intercalant plans que donin el ritme            desitjat a cada seqüència.


  • Foley artist : Es tracta d'aquella persona encarregada dels sons i sorolls ocasionals, convertint-los així en autèntics decorats sonors que acompanyen tota l'acció. És responsable de la textura de les vestidures dels actors, el material del qual estan fets els objectes i altres petits detalls que en són importants.




  • Dissenyador de so:  El dissenyador de so és aquell encarregat de, com bé indica el nom, la música i el conjunt de sons que hi ha en una pel·lícula. Tracta així amb la manipulació d'aquests per tal que s'adeqüin a les necessitats del projecte artístic.





  • Cap de producció: Té la responsabilitat de portar a la pràctica l'execució dels programes dissenyats pel productor executiu. Contracta personal de suport, transport, programació, coordinació amb .els proveïdors de serveis i equip, supervisió del pressupost. Coordina l'equip tècnic.

  • Boom: L'operador del boom és assistent del dissenyador de so (operador de so) i la seva funció es basa en dirigir el micròfon, el qual està fixat al final del boom. D'aquesta manera, la veu i els sons que produeixen la respiració, així com la roba, poden ser gravats durant la presa.








  • Dissenyadora de vestuari: Elabora la Proposta de l'estil del vestuari d'acord al guió i les orientacions del Director. Crea esbossos, busca materials, colors, textures, tractament, etc
Paco Delgado






                                                                      Edith Head

  • Maquilladora/ Cap: Dissenya i elabora la proposta del maquillatge d'acord al guió i a la proposta del director. Caracteritzacions, efectes etc


  • Encarregat d'efectes especials de maquillatge: Transformació d'acord amb la construcció de pròtesis o un altre tipus de construccions que permeten generar una aparença física radicalment diferent a l'actor que interpreta el personatge, ficció, terror, etc. Participa en les escenes en què es requereix treball d'Efectes Especials.
































Comentarios

Entradas populares de este blog

Comentari d'imatge

Lleis de Gestalt

ASSAIG FOTOGRÀFIC