Pràctica sobre el Monomite


El monomite

El monomite és una teoria de  Joseph Campbell, també anomenada El Viaje Del Héroe que consisteix en una història  feta per personatges ja que seran ells els que donin vida al relat, és per això que ells són l'element indispensable en qualsevol guió cinematogràfic.
Tota bona història estarà conformada pel mateix patró de personatges. 
Aquest viatge del heroi està basada en una sèrie d'etapes o fases que són les següents:

 1- La crida de l'aventura: 

On dins de lo quotidià, alguna cosa succeix  i funciob¡na com una crida a l'acció.

2- Rebuig a la crida:

On els deures, obligacions, inseguretats, debilitats i altres factors influeixen perquè l'heroi rebugi l'oportunitat i prefereixi quedar-se com està. Però finalment es decideix per anar a l'experiència.

3- Ajuda d'allò sobrenatural

Després que l'heroi ha acceptat la crida, es troba amb una figura de protecció (sovint gent gran) que proporciona eines especials i l'assessorament per a l'aventura per davant, com un amulet o una arma.

4- L'encreuament del primer llindar

L'heroi ha de creuar el llindar entre el món amb el qual està familiaritzat i el que no coneix. Sovint això implica enfrontar-se a un "guardià del llindar", una entitat que treballa per mantenir a tots dins dels confins de protecció del món, però que ha de ser trobada per entrar a la nova zona d'experiència.

5- Renaixement L'heroi, més que passar per un llindar, passa a una nova zona per mitjà d'un renaixement. Aparèixer mort en ser empassat o ser el seu cos destrossat, l'heroi es transforma i passa a estar preparat per l'aventura que tenim per davant. Això no només és de forma físoca, ot ser una destrucció psicològica o espiritual, fins i tot econòmica.

6- El Camino de las Pruebas
Un cop passat el llindar, l'heroi troba un paisatge nou que sembla de somni i ambigües formes fluides. L'heroi té davant seu el repte de sobreviure una successió d'obstacles i, en fer-ho, amplia la seva consciència. L'heroi sobreviu gràcies l'ajuda sobrenatural o pot descobrir un poder benigne de suport al seu pas.
7- Trobament amb la deesa.

L'heroi descobreix l'heroi descobreix el incaparable i poderós que és l'amor i la entrega incondicional. Personifictas en el seu amor vertader.

8-La dona com tentadora
Amb la seva consciència ampliada, l'heroi pot fixar-se en la desunió entre la veritat i la seva perspectiva subjectiva, de per si viciada per la carn. Això és sovint representat amb repulsió o rebuig d'una figura femenina.

9- La consagració 

L'heroi s'enfronta i es iniciat enfront qui s'ostenta el major poder en la seva vida. En el momento culminant de la preparació. 

10- La apoteosis 

L'ego de l'heroi de l'ego es desintegra en una expansió clau de consciència. Amb bastant freqüència la idea de l'heroi de la realitat canvia, pot trobar una habilitat per fer coses noves o per veure un diferent punt de vista, el que permet l'heroi a sacrificar-se a si mateix.

11-El do
L'heroi està ara a punt per obtenir el que ell ha perseguit, un objecte o una nova consciència que, una vegada que torni, en principi, beneficiarà a la societat que ha deixat enrere.


12- La negativa a retornar

Després d'haver trobat la felicitat i la il·luminació en l'altre món, l'heroi dubta o refusa tornar al món ordinari del qual ella prové.

13- El vol màgic

A vegades l'heroi ha de escapar amb el do aconseguit, fugint de deus i de perills. Pot donar-se que l'heroi hagi de fugir per poder tornar al seu punt de partida.


14- Rescat extern

L'heroi pot haver de ser rescatat per les forces del món ordinari. Això pot ser degut a que l'heroi s'ha negat a tornar o perquè està impedit de tornar amb el do. L'heroi perd el seu ego.


15-El  Llindar del Retorn

L'heroi torna al món comú que ha d'acceptar com a real. Així com havia necessitat  guiaes per començar l'aventura, necessitarà assistents  per iniciar el seu retorn.

16- Amo de Dos Mons


A causa del do o a la seva experiència, l'heroi ara pot percebre tant el diví com l'humà. L'heroi aconsegueix un equilibri entre lo material i lo espiritual. Aconsegueix  sentir-se ple i competent amb els dos mons.

17- Llibertat per viure

L'equilibri i l'enteniment  porten a alliberar-se del temor a la mort. L'heroi, amb el seu poder, opta per viure el moment. L'heroi atorga el do al seu proïsme.



- Aquesta teòria del Monomite es veu reflexada en moltes pel·lícules com:
  • STARS WARS
  • CLASH OF THE TITANS 
  • SPIDER-MAN
  • THE MATRIX
  • HARRY POTTER 
  • ROBIN-HOOD
  • THE HUNGER GAMES















Comentarios

Entradas populares de este blog

Comentari d'imatge

Lleis de Gestalt

ASSAIG FOTOGRÀFIC