Càrrecs del cinema

En aquesta entrada del bloc us explicaré la tasca de cada persona que surt als crèdits al final de cada pel·lícula.


    Resultat d'imatges de Steven Spielberg
  • DIRECTOR



Es pot considerar que és l'artista creatiu més important en un rodatge. És aquella persona que s'encarrega globalment de l'obra que, sovint, es tracta d'un projecte personal i d'iniciativa pròpia. D'aquesta manera, el director planteja la visualització de la pel·lícula sencera, en dóna les instruccions i ho supervisa tot.








-Steven Spielberg




  • DIRECTOR DE FOTOGRAFIA

El director de fotografia, com bé diu el seu nom, és aquell que té càrrec i treballa en l'àmbit de la imatge. S'encarrega de decidir quin tipus de llum i filtres són més adequats en cada escena. Així, són els màxims responsables de conseguir l'estètica desitjada, mantenir la qualitat de la imatge que es desitgi i coordinar tot l'equip de fotografia. 






Emmanuel Lubezki








Assistent de direcció : 



És l'enllaç entre el director i l'equip. Assegura que tot marxi bé i que no hi ha endarreriments, tracta de resoldre els problemes sense obstaculitzar la concentració del director. Se situa a la zona del set, dirigeix acció de fons i controla l'equip. Elabora el Pla d'Filmació, i el full de anomenat diària.




DIRECTOR ARTÍSTIC

És aquell responsable del disseny de producció en tots els aspectes relacionats amb l'art i l'entreteniment. Acostumen a ser els empleats creatius i tenen la responsabilitat de motivar el personal de tal manera que es produeixi la major qualitat. S'encarreguen de la selecció del material i els artistes a l'hora de produir o representar i prenen totes les decisions finals de producció.


PRODUCTOR EXECUTIU

El productor executiu és la persona que s'encarrega de buscar finançament, és el responsable d'iniciar un procés de producció de la pel·lícula, assegurant els diners necessaris per començar el projecte.


PRODUCTOR
És aquell que té la funció d'administrar els diners un cop han estat proporcionats per productor executiu, de tal manera que l'utilitzi per finançar les operacions i activitats del rodatge. Ha de contractar també el personal necssari per dur a terme el projecte.


GUIONISTA

El treball del guionista és clar; realitzar el guió. Com a professional, ha de saber vendre les seves idees i estar-ne segur, complint així amb les dades d'entrega del guió. És el responsable d'entregar dins del termini establert el text que el director ha demanat. Ha d'estar sempre disposat a canviar el que se'l demani. Ha de saber acceptar bé les crítiques i ordres dels superiors.








CONTINUISTA

És la persona encarregada de supervisar i controlar la continuïtat del film. En tots els seus aspectes visuals i argumentals per a que el fil argumental de la producció no pateixi cap salt temporal ni de continuació als ulls dels espectadors. (script )

KEY GRIP

És el tècnic que s'encarrega de moure i posar els tracks de la càmera i l'escenari en una producció entre d'altres coses. També és el responsable d'ajustar i mantenir l'equip del set. Treballa amb el gaffer ( cap de la part elèctrica responsable de la il·luminació )

STUNTMAN

És el que realitza accións perilloses, que requereixen una habilitat especial dins d'alguna escena de la pel·lícula. S'anomenen dobles quan subsitueixen en un moment concret algun actriu o actor del film.

EDITOR
És la persona que en el procés de realització de la pel·lícula durant el muntatge, s'encarrega de composar escenes i seqüències amb un equip de muntatge per aconseguir les accions, temes o emocions pròpies de la narració de la pel·lícula.






FOLEY ARTIST

És aquell que fa els efectes que busquen la recreació de sons que per diversos motius no van ser recollits en la filmació de les escenes.
En molts casos es converteix en un art, un art en desenvolupament. No es un procediment fàcil i requereix de molta imaginació.


DISSENYADOR DE SO

El dissenyador de so és aquell encarregat de, com bé indica el nom, la música i el conjunt de sons que hi ha en una pel·lícula. Tracta així amb la manipulació d'aquests per tal que s'adeqüin a les necessitats del projecte artístic.

BOOM


L'operador del boom és assistent del dissenyador de so (operador de so) i la seva funció es basa en dirigir el micròfon, el qual està fixat al final del boom. .D'aquesta manera, la veu i els sons que produeixen la respiració, així com la roba, poden ser gravats durant la presa.



CAP DE MAQUILLATGE

Conegut com a maquillador, prepara la caracterització ideal dels personatges d'acord amb el guió i les instruccions rebudes per part del director. Estudia, per tant, el paper dels personatges i els aplica els cosmètics i maquillatge necessaris per conferir-los la seva aparença física. En el cas del maquillatge d'efectes especials, a prepara pròtesis a fi de deformar l'aparença de l'actor. Fa ús, per tant, de materials com làtex o silicona i dissenya altres articles com perruques o barbes postisses.

DISSENYADOR DE VESTUARI

És el professional encarregat de la vestimenta i teixits necessaris per a l'adequació dels personatges dins el context cultural de la pel·lícula. Juntament amb el cap de maquillatge, fan possible la màxima aparència possible dels actors als seus corresponents personatges.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Comentari d'imatge

Lleis de Gestalt

ASSAIG FOTOGRÀFIC